Zeekadet worden

Hier vind je alle informatie over hoe een zeekadet te worden bij het Zeekadetkorps Moerdijk

 

 

 

 

 

Dé allerleukste club van Moerdijk!

Zeekadet worden!

Jongens en meisjes in de leeftijd van 9 tot en met 18 jaar die in het bezit zijn van tenminste één zwemdiploma kunnen lid worden. Na een gratis proefperiode van vier weken moet er besloten worden om zeekadet te worden. 

Je kan niet wachten?

Je hoeft natuurlijk niet 4 weken te wachten. Als je het zeker weet neem je een van je ouders mee om je in te schrijven. Je krijgt dan natuurlijk ook een leuk welkomst geschenk.

Kennismaken

Je kan vier zaterdagen met de Zeekadetten (gratis) meedoen om te kijken of je het leuk vindt. Tijdens de zaterdagen maak je met alle onderdelen kennis om zo een goede indruk te krijgen wat het nu eigenlijk is om een zeekadet te zijn.

Ja, Ik word Zeekadet!

Op de vierde zaterdag moet je een keus maken om Zeekadet te worden. Dit moet samen met je ouder(s) aan boord gebeuren. De Commandant of Eerste Officier schrijft je dan in.

Tijdens het intake gesprek worden er gegevens ingevuld en wordt de informatiemap aan de ouder(s) overhandigd.

Inschrijven?

Heb je besloten dat je lid wilt worden, vraag dan een inschrijfformulier aan bij de korpsleiding aan boord, of stuur ons een mail via onderstaande knop.

A t/m Z informatie

GEWELDIG! Je wordt Zeekadet! Een goede beslissing waar je absoluut geen spijt van krijgt. Samen met je ouder(s) schrijf je je in als zeekadet. Dit gebeurt door de Commandant of Eerste Officier. Er worden formulieren ingevuld en getekend.

En dan…
Je bent nu afhankelijk van je leeftijd “Junior Zeekadet” (9/10jaar) of “Aspirant Zeekadet” (vanaf 11 jaar). Je leert zo snel mogelijk de weg aan boord kennen (en ook in het donker) Je krijgt een “monsterboekje”. In dit boekje staan allemaal taken die je moet uitvoeren. Nadat je alle taken klaar hebt kom je in aanmerking voor de volgende rang: Zeekadet 3e Klasse.

Verplichte kosten

  1. Contributie – € 19,50 per maand
  2. Aanschaf werkpak inclusief zeekadetmuts – Kan na ontvangst van een wachtwoord besteld worden in de “Toko”
  3. Borg uniform – € 85,-

Het kledingpakket bestaat uit: werkhemd, werkbroek, T-shirt, Fleecevest en een muts met 2 overtrekken. Het uniform wordt pas verstrekt na ontvangst borg en aankoop van gladde lederen schoenen (bij voorkeur KM schoeisel).

euro

Het werkpak, dat door alle zeekadetten wordt gedragen bij de meeste activiteiten, bestaat uit een blauwe broek, riem, sportwitje, blouse en fleecevest. Het werkpak (+muts) moet zelf aangeschaft worden, het daagsblauw wordt in bruikleen , met een borgsom, verstrekt waarbij de zeekadet verantwoordelijk is voor het onderhoud ervan. 

IMG_5420

Baksgewijs in werkpak

Het ‘daagsblauw’; het uniform dat wordt gedragen bij speciale gelegenheden. Dit wordt verstrekt vanaf zeekadet der derde klasse. Doel van het uniform is ongeacht sociale of culturele achtergronden de zeekadetten er het zelfde uit te laten zien en hun dit ook te laten beseffen. Binnen het korps geldt inzet en instelling als graadmeter en niet de afkomst!
Het uniform wordt pas verstrekt na ontvangst borg en aankoop van gladde lederen schoenen (bij voorkeur KM schoeisel).

Baksgewijs Zeekadetkorps Vlaardingen

Baksgewijs in uniform

Voor kampen en excursies
Kampen met de van Versendaal – afhankelijk van de aantal personen,- per dag Weekendkampen, Excursies – eventueel bijdrage in reiskosten. 

Nationaal zomerkamp

Download hier onze documenten.

Van A tot Z informatie

Van A tot Z informatie

inpaklijst kamp

inpaklijst kamp

de Zeekadet

Inschrijven

Samen met de Commandant en je ouder(s) aan boord van de “van Versendaal”. 

Kosten

De contributie is € 17,50 per maand. Banknummer is: IBAN NL81RABO0122547136 t.n.v. Stichting Zeekadetkorps Moerdijk.

Kleding

De zeekadet draagt een “werkpak” (met evt. een trui en pet) en bij officiële gebeurtenissen een uniform. Het werkpak is eigendom. Het uniform wordt in bruikleen verstrekt.

Het Zeekadetkorps Moerdijk

Het Zeekadetkorps Moerdijk is opgericht in 1998 en werd daarmee het negentiende korps van Nederland. Het eerste jaar na de oprichting was er nog geen korpsschip en werden de zaterdagen georganiseerd  in de voormalige houtloods van de firma Gooskens. In 1999 werd de “Pontresina” aangekocht door het hoofdbestuur, een voormalig binnenvaartschip van 60 meter. Dit schip werd helemaal verbouwd en geschikt gemaakt voor de zeekadetten.

In 2010 zijn we een nieuwe uitdaging aangegaan met de “van Versendaal” een voormalige ondiepwater mijnenveger van de marine. Dit schip was eerder in het bezit van zeekadetkorps Schiedam. Dit schip is met 33 meter beter te behappen en is bovendien zeewaardig, waardoor ook kampen naar het buitenland tot de mogelijkheid behoren.

 

Verder zijn wij in het bezit van twee stalen beenhakker vletten en onze nieuwste aanwinst een RS Quest. Deze polyethyleen zeilboot is lichtgewicht en wordt internationaal gebruikt bij de Zeekadetkorpsen verdeeld over de wereld. 

Daarnaast mogen wij gebruik maken van een motorvlet, welke ingezet wordt voor instructie en tijdens kampen.

 

Wil je zeekadet worden?

Natuurlijk wil je dat! Je kunt 4 zaterdagen gratis komen kijken voordat je een beslissing neemt. Klik op aanmelden en laat je gegevens achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. DOEN!!

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over het Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op de vlag hieronder.

Share This