Sociale Veiligheid

 

 

 

 

 

Dé allerleukste club van Moerdijk!

Wat is sociale veiligheid?
Sociale veiligheid binnen het Zeekadetkorps Moerdijk betekent dat leden zich beschermd weten en voelen tegen grensoverschrijdend gedrag in de vereniging. Onder grensoverschrijdend gedrag verstaan we het overschrijden van normen (gedragscode) en de wet. Zoals bijvoorbeeld: zeden, verduistering, pesten, groepsdruk, geweld etc.
Samen met Zeekadetkorps Nederland werken wij actief mee aan de bescherming van alle leden op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Bewustwording en preventie zijn belangrijke ingrediënten die bijdragen aan een sociaal veilige omgeving

Gedragscode
De gedragscode geeft grenzen aan in het contact met minderjarigen. Deze code dient door iedereen die een functie binnen Zeekadetkorps vervult, te worden onderschreven. Wij maken gebruik van de gedragscode van het Zeekadetkorps Nederland zoals omschreven in het Huishoudelijk Reglement bijlage J punt 2 die je hier kunt downloaden ( https://zeekadetkorpsnederland.nl/project/huishoudelijk-reglement/ ). Alle vrijwilligers worden bij aanvang van hun vrijwilligerswerk, gewezen op deze gedragscode.

Vertrouwenspersoon
Als er sprake is van een calamiteitensituatie, zoals grensoverschrijdend gedrag, een ongeluk of een sterfgeval, staan onze bestuursleden graag voor je klaar. Ook kun je altijd contact opnemen met de Vertrouwenspersoon van Zeekadetkorps Nederland.
De Vertrouwenspersoon Zeekadetkorps Nederland is 24 uur per dag te bereiken (via een bereikbaarheidsdienst) op 06-28220995 of via de email vp@zkk.nl.

Gedragscode
De gedragscode voor Zeekadetkorps in algemeen is te downloaden via de onderstaande knop.

Wil je zeekadet worden?

Natuurlijk wil je dat! Je kunt 4 zaterdagen gratis komen kijken voordat je een beslissing neemt. Klik op aanmelden en laat je gegevens achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. DOEN!!

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over het Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op de vlag hieronder.

Share This