Technische dienst actueel

Technische dienst actueel

Het afgelopen jaar is het een druk jaar geweest op technisch vlak, er moest veel voor de werfbeurt voorbereid worden. Daar was veel uitzoek werk voor nodig. Ook moesten er diverse onderdelen besteld en gemaakt worden. Deze moesten vervangen worden voor de keuring en om de betrouwbaarheid van de Van Versendaal te verhogen.
Buiten de werfbeurt om, zijn we ook nog verder gegaan met ander onderhoud. We hebben na de werfbeurt alle zoet en zout koelwaterpompen van de hoofdmotoren vervangen. Deze pompen zijn afgelopen jaar door de Firma Fairbanks Nijhuis te Zevenbergen overhaalt, hiervoor zijn we ze heel dankbaar. Zie hieronder voor wat foto`s.

pompen

Koelwaterpompen voor het reviseren.

pomphuis 

 

 

 

 

 

 

 

gereviseerde pompen

Pompen gereviseerd en teruggeplaatst.

Tegelijkertijd hebben we de thermosstaten nagekeken, het zoetkoelwater vervangen door Glacelf Classis van Total deze is gesponsord door Aquatrans en diverse slangen vervangen.

Verder de brandblus afsluiters, dit was ook echt nodig deze lekte nogal. In de aankomende tijd gaan we SB kromhout aanpakken, waaronder lekkages verhelpen, groot onderhoud en een schilderbeurt. Ook gaan we in de generatorkamer, de brandstof dag en hoofd tanks reinigen en voorzien van nieuwe en gereviseerde appendages slangen en pakkingen. En uiteraard ons weer voorbereiden op weer een goed vaar seizoen.

Bron; Gijs de Jong HTD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.