Herfstkamp 2016

Herfstkamp 2016

Afgelopen herfstvakantie zijn we op herfstkamp geweest met het korps. We hebben een weekend gezeild in de Biesbosch.

Alle kadetten kwamen aan boord op vrijdag avond. Na baksgewijs heeft iedereen z’n bed opgemaakt en was het tijd voor een avondspel “Hans en Grietje”. De bedoeling was dat de kadetten het spoor van lichtjes door het bos volgden en dit zo snel mogelijk deden. De kadetten vonden dit heel leuk. Nadat het spel afgelopen was, hebben we soep gegeten om op te warmen. Daarna gingen de jongste kadetten al weer naar bed.

slepen

 

 

De volgende morgen zouden we zeilend naar de Biesbosch gaan maar er stond niet heel veel wind dus besloten we om te slepen richting de Biesbosch.

img_9491Tussen de middag hebben we nog wat spelletjes gedaan op een grasveld en zijn we weer terug gezeild richting Moerdijk waar heerlijke macaroni klaar stond.Na het eten was het tijd voor een avondspel deze keer levend stratego in het donker. Het was super leuk en het heeft dan ook twee uur geduurd voordat de vlag gevonden was. Met wat hints van de tegenpartij is het toch gelukt. Na het avondspel stond er weer soep klaar om even op te warmen. Daarna gingen de jongste kadetten weer naar bed en was dag twee voorbij.

 

De laatste dag van kamp werden we wakker en was het ontzettend koud. Het was mistig en geen wind dus kon er niet gezeild worden. We gingen toen het omkeerspel doen, wat inhoud dat je steeds maar een onderdeel van je vlet mag gebruiken om vooruit te komen.

spel

 

Elke keer als je terug was moest je wat inleveren waardoor je steeds minder spullen overhield. Na een fanatiek spel en wat gegeten te hebben tussen de middag werden er nog wat spelletjes gedaan op de wal en toen was het al weer tijd om te schoonschippen. Daarna was het al weer tijd om de spullen in te pakken en eindbaksgewijs te houden. Na baksgewijs hebben we nog met z’n allen wat gedronken en toen was het kamp al weer voorbij en ging iedereen naar huis.

img_9522

 

 

 

 

Het was een superleuk en gezellig kamp!

bron: Fenke Veninga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.