Zeekadetkorps Moerdijk

De leukste jeugdvereniging van Nederland!!

Digitale
korps
zaterdag

Nu digitaal!! Beleef de korpsdag via het scherm..!!..

Zeekadetten, 

 

 

 

Zoals jullie weten zijn er nog geen korpsdagen tot nader order vanwege COVID-19, ook bekend als het Corona virus. Wij hopen dat een ieder dan ook nog steeds in goede gezondheid is. We gaan er van uit dat iedereen de korps zaterdag mist, net zoals de scheepsleiding. Deze oplossing is aangedragen door Zeekadetkorps Maassluis (waarvoor dank!)

 

 

 

“de digitale korps zaterdag”

 

 

 


Hoe dan?

Onder digi-korps vind je een  deel van onze website welke alleen bedoeld is voor onze leden, zodat ze deel kunnen nemen aan de digitale korpsdag.   

 

Je dient hiervoor in te loggen.
Het wachtwoord wordt tzt toegezonden per mail. 

 

Let op het interne deel gaat pas zaterdag 12:00u online! Voor die tijd kun je het interne deel nog niet vinden. 

  

Korpstijd
Er is geen vaste tijd gesteld wanneer je met het Zeekadetkorps bezig bent, maar tijdens deze crisisperiode is regelmaat van groot belang. Daarnaast zijn er waarschijnlijk meer kadetten tegelijkertijd met hetzelfde bezig.   

 

 

 

Uitleg en opzet
Dit is de opstartfase en misschien is nog niet alles volledig klaar. Maar we wilden jullie niet langer laten wachten. We kunnen in ieder geval aan de slag.   

 

 

 

Baksgewijs
Onder het kopje baksgewijs word je welkom geheten. Daar zullen we ook het digitale baksgewijs houden. Net als tijdens het normale baksgewijs zullen we je uitleggen wat er die zaterdag op het programma staat.  

 

 

 

Instructies
Om bevorderd te worden naar een volgende rang of voor het behalen van een brevet moet je een aantal vaardigheden bezitten. Deze vaardigheden doe je normaal op zaterdag om lessen volgen en die dingen in praktijk toe te passen. Doordat er nu geen opkomst is ligt het opleidingsprogramma eigenlijk stil. Wij vinden dat zonde en daarom willen we je de kans geven om de lessen te volgen en daardoor ervoor te zorgen dat je niet straks een paar maanden later pas bevorderd wordt of dat brevet behaald.   

 

 

 

Pikheet
Uiteraard moet er ook ontspannen worden en dat doen we altijd tijdens pikheet. Dat is hierbij ook het geval. Onder dit kopje kun je chatten met ander kadetten maar kun je ook naar een aantal filmpjes kijken die met scheepvaart te maken heeft. Zeg maar leerzaam ontspannen 😊   

 

 

 

Praktijk
Het woord zegt het al. Dat zijn doe dingen. Voor de eerste zaterdag hebben we een foto quiz en oefenvragen voor de rangen. Per zaterdag zal er een andere activiteit zijn.  

 

 

 

Ik heb een vraag
Mochten er dingen niet duidelijk zijn, dan kun je ons bereiken via de knop “Vraag” in het menu. Stel je vraag en dan gaan wij proberen je te helpen. Dit kunnen vragen zijn over de inhoud van de les of activiteit. 

 

 

 

De scheepsleiding ziet jullie graag op de eerste digitale korps zaterdag.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je zeekadet worden?

Natuurlijk wil je dat! Je kunt 4 zaterdagen gratis komen kijken voordat je een beslissing neemt. Klik op aanmelden en laat je gegevens achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. DOEN!!

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over het Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op de vlag hieronder.

Share This