Deels revisie kromhout 6 LWS II 29.11.2018

Deels revisie kromhout 6 LWS II 29.11.2018

Dit jaar zijn we ook begonnen met groot onderhoud van BB kromhout. De hulpmotor rookte niet en draaide als een zonnetje. Maar om de betrouwbaarheid te vergroten en om diverse lekkages te verhelpen hebben we besloten een kop reversie uit te voeren. 
Bij het verwijderen van de cilinderkoppen bleek dat we er precies op tijd bij waren. Meerdere koelwater kanalen in de beide koppen waren verstopt en deels was het aluminium al weg gerot. 
Na de cilinderkoppen verwijdert te hebben we de cilinder blokken verwijderd. Ook dit was op tijd aangezien 1 zuigerveer op cilinder 6, in meerdere stukken om de zuiger zat.
 
Na het plaatsen van nieuwe zuigveren en op frissen van het hoon patroon konden de cilinderblokken weer terug. Ook de cilinderkoppen zijn goed onderhanden genomen. De verrotte koelwaterkanalen zijn uit gefreesd en opnieuw verbust. Waarna de koppen bij HK technics zijn na bewerkt.  Hierna konden de koppen weer afgemonteerd worden en terug geplaatst worden. Op dit moment zijn we bezig om de koeler behuizing te laten repareren deze heeft helaas zijn beste tijd ook gehad.
Hieronder wat foto`s van de voortgang.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bron; Gijs de Jong HTD
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.